Svetvinčenat

Svetvinčenat – SANVINCENTI je mjesto i općina na jugu središnje Istre bogato kulturno povijesnim naslijeđem.
U srednjovjekovnom kaštelu obitelji Morisin-Grimani u ljetnim se mjesecima odvijaju programi u sklopu Istria etno jazz festivala, a obližnji prekrasni glavni gradski trg i okolni prostori pozornica su već tradicionalnog Festivala plesa i neverbalnog kazališta. Ovo područje obiluje apartmanima i prelijepim vilama sa bazenom od kojih su neke sakrivene u predivnom zelenilu, u pravim oazama mira dok su druge smještene u samim središtima sela koje pružaju potpunu privatnost i pravi ugođaj odmora.

S ponosom Vam predstavljamo jedinstvenu Vilu Stanciju Salamon smještenu na predivnom imanju okruženo vinogradima, zelenilom, na mjestu gdje se čuju samo cvrkuti ptica, mjesto udaljeno svega desetak minuta hoda od centra Svetvinčenta. Ukoliko želite boraviti u ovoj Villi, a u Istru dolazite avionom ili brodom i ne želite koristiti automobil, ne brinite.

Za Vas nudimo transfere te smo u mogućnosti odvesti Vas na Vaše željeno odredište.

Svetvinčenat je mjesto u kojem možete pronaći restoran u kojem se pripremaju tipična istarska jela, dvije pizzerije, kafiće, poštu, dućane, zlatarnu, frizerski salon, a u vrijeme kada se održavaju brojne manifestacije tu su sajmovi sa tipičnim istarskim suvenirima. Područje koje je svoj turizam počelo razvijati u zadnjih desetak godina zaista je pravi dragulj istarskog poluotoka. Zamislite odmor u potpunome miru, u privatnoj kući za odmor, gdje Vam nije potreban automobil, gdje uživate u svakoj minuti provedenoj na suncu ili u dubokoj hladovini dok Vas osvježava blagi povjetarac. Biti smješteni u samome srcu Istre, udaljeni svega dvadesetak minuta vožnje do najbližeg većeg mjesta a četrdesetak minuta ugodne vožnje do najudaljenijeg mjesta u Istri, zaista je pravi odmor za svakoga.

Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu jedan je od najpopularnijih kulturnih događanja u Istri tijekom ljetnih mjeseci. Kako se nekad živjelo u srednjem vijeku možete pogledati u ovom kratkom video isječku: