Privatne kuće, vile za najam u Rovinju i privatni apartmani za odmor i ljetovanje u Rovinju, Istra

ROVINJ – ROVIGNO – grad koji je oduvijek bio okrenut moru uz stoljetnu ribarsku tradiciju dok je danas (2015) šampion turizma u Hrvatskoj!

 

Turizam je glavna gospodarska grana na ovome području što dokazuju brojni smještajni kapaciteti koje je nemoguće ne primijetiti. Predivni hoteli smješteni na najmirnijim lokacijama grada, kampovi kao oaze mira i apartmani razbacani poput bisera po cijelom gradu pozivaju vas da za svoj odmor odaberete upravo Rovinj. Ukoliko dolazite na odmor avionom ili brodom, a potreban Vam je prijevoz, mi Vam nudimo usluge transfera u bilo koju destinaciju. Monte Mulini – hotel sa pet zvjezdica koji se nalazi u Rovinju proglašen je na popularnom turističkom portalu Trip Advisor najboljim hotelom u Hrvatskoj. Okružen predivnim otočićima od kojih su neki posve netaknuti dok drugi nude najsuvremenije wellness centre, restorane i barove, Rovinj je grad u kojem Vam nudimo brojne izlete privatnim gliserom ili turističkim brodovima. Predivna obala koju krase čiste plaže, Limski kanal koji oduševljava svojom čistinom, bojom i posebnošću prave su atrakcije koje se vide sa turističkih brodova u sklopu jednodnevnih izleta. Svim našim gostima koji borave u našim apartmanima naglašavamo da nikako ne smiju propustiti Ribarske večeri grada Rovinja. Ta se manifestacija održava u mjesecima srpnju i kolovozu a popračena je originalnim izričajem rovinjske narodne pjesme pod nazivom BATINADA. Uz zanimljivi gastro program svi posjetitelji imaju mogućnost pratiti izradu a na kraju i porinuće tipične rovinjske brodice BATANE. Crkva Sv. Eufemije, zaštitnice grada, dominira ovim prekrasnim gradićem i daje mu obilježje sklada i harmonije. Sa njenog se zvonika pruža predivan pogled na grad i njegovu okolicu. Stara jezgra grada izgrađena na današnjem poluotoku koji je nekoć bio otok, prepuna je jedinstvenih kuća, uličica, spomenika koji su prava inspiracija brojnim umjetnicima.

Rovinj je među pet naj fotografiranijih gradova na Mediteranu što dokazuje da mu mnogi ne mogu odoljeti. Maleni apartmani u centru grada do kojih Vas vode uske uličice, pojedini sa malenim terasama ili pogledom na more savršen su izbor za one koji svoj odmor žele provesti bez potrebe za automobilom. Do najbližih plaža možete stići pješice, biciklom ili brodićem koji vozi na obližnje otoke svakih sat vremena. Ukoliko se odlučite na takav tip smještaja budite spremni na jutarnji žamor sa tržnice, buđenje uz glasanje galebova koji neumorno prate svaki ribarski brodić s nadom da će uspjeti ukrasti koju ribu sa njega. Kako tijekom dana tako i navečer ljudi sa svih strana dolaze u grad kako bi uživali u njegovim restoranima i barovima. Centar je neopisivo lijep tijekom ljetnih mjeseci upravo zbog brojnih umjetnika koje možete naći na svakome kutu, plesača, slikara, pjevača i mnogih drugih koji svojom prisutnošču upotpunjuju romantične ljetne večeri. Poznati salsa festival svake godine u mjesecu lipnju okuplja plesače iz cijeloga svijeta. Suprotno tome, apartmani koji se nalaze malo izvan grada zaštičeni su od takve vrste gužvi i buke ali Vam je neophodna uporaba automobila ukoliko ne volite pješačiti ili voziti bicikl. Rovinj doista pruža svaku vrstu zabave i smještaja za svakoga. Obitelji sa manjom djecom preferiraju naše apartmane koji se nalaze u blizini plaže, restorana i trgovina jer je upravo to ono što za svoj odmor traže.

Rovinjska obala poznata je po svojoj razvedenosti i raznolikosti a okarakterizirana je kamenjem i stijenjem. Oni koji ne mogu zamisliti ljetovanje i kupanje bez sitnog pijeska možda će se na prvi tren i razočarati, ali će veoma brzo uvidjeti ljepote i draži priobalja bogatog morskim životom gdje je svaka plaža drugačija i interesantna za istraživanje. Posjetite najljepše plaže u Rovinju! 

Rovinj nudi smještaj po vrlo povoljnim cijenama van sezone dok u sam,om vrhu sezone uspijeva zadržati cijene koje su definitivno opravdane kvalitetom. Ponuda kapaciteta iz godine u godinu sve je veća te se teži ka što boljoj kvaliteti kako bi izjednačili privatan smještaj sa hotelskim smještajem te smještajem u luksuznim villama koje su pravi melem za oči. Predivne ville smještene gotovo po cijelom istarskom poluotoku odaju pravu sliku turizma kakav se razvija na tom području. Intima, ugođaj prirode, tišina i mir popraćen ljetnim povjetarcem i cvrkutom ptica. Svaka villa priča svoju priču. Od onih najmodernijih do vila koje se trude prikazati i dočarati pravi doživljaj istarske gradnje.