Kanfanar

Kanfanar je naselje i općinsko središte u Istri. Postao je veliko raskrižje cesta kada je izgrađen Istarski ipsilon koji je uvelike dao turistički značaj cijeloga područja.
Turistima je tako Kanfanar i njegova okolica postao pristupačniji. U povijesti je Kanfanar gospodarski ojačao izgradnjom željeznice, kada je postao čvorište pruga. No ubrzo je ukinuta veza Kanfanar-Rovinj te tada jača njihova cestovna povezanost koja turizmu i njegovom razvoju i danas daje veliki značaj. Zahvaljujući ipsilonu brojni turisti koji dolaze u Rovinj prođu kroz područje Kanfanara gdje im nudimo mogućnost privatnoga smještaja koji je cjenovno povoljniji od onoga u samome centru grada. U 2005. i 2006. tu se gradi Tvornica duhana, koja se seli ovamo iz Rovinja. Područje je poznato po velikom kamenolomu, koji tu djeluje još iz doba gradnje željeznice. Spada u kategoriju tvrdih vapnenaca i najpoznatiji je arhitektonsko-građevinski kamen iz Istre. Područje Kanfanara je bilo naseljeno u prapovijesti, točnije u rimsko doba i u srednjem vijeku.

Nekadašnji grad Dvigrad, danas ruševina koji se nalazi u neposrednoj blizini mjesta Kanfanar, u sedamnaestom je stoljeću bio napušten zbog kuge a danas je pored Limskoga kanala u turističkom smislu najvažnije mjesto ovoga područja. Limski kanal poznat i po nazivu Lim fjord, uzgajalište je riba i školjaka. Izletničkim Vas brodovima vodimo da se uvjerite u ljepotu ovoga krajolika. Naši izleti imaju mjesto polaska u Rovinju, Poreču ili Vrsaru. Moguća je i organizacija taxi prijevoza do navedenih gradova ukoliko odsjedate u Rovinjskom selu, Balama ili ostalim mjestima Istre. Ova općina ima preko predivnog Limskog kanala izlaz na Jadransko more, gdje je ujedno moguće kušati brojne riblje specijalitete spravljene u restoranima visoke kvalitete Lim Fjord i Viking. U blizini kanala nalaze se mnoga naselja u kojima nudimo sobe, apartmane i kuće za odmor poput Sošići, Putini, Žuntići, Bubani, Brajkovići, Matohanci, Pilkovići, Kurili, Okreti i Šorići. Zahvaljujući blizini zračne luke Pula, Kanfanar i njegova okolna mjesta veoma su pristupačna gostima koji dolaze avionom iz Zagreba, Dubrovnika, Zadra, Londona, Münchena i drugih gradova Europe. Ukoliko i Vi dolazite avionom u Istru, za Vas organiziramo taxi prijevoz iz zračne luke Pula do željene vile za odmor ili apartmana.