Zelena Istra

Zelena istra – raj za dušu!
Predivni brežuljci na kojima su se smjestili gradići poput Motovuna, Grožnjana, Momjana pravi su izbor za jednodnevni izlet.

Tu se kriju agroturizmi i konobe koje sebično sakrivaju svoje recepte kako bi Vas ponovno privukli. Neizbježne su vinarije, kušaone vina, dobroga pršuta i sira na koje Vas vodimo sa stilom – u luksuznim automobilima sa vozačima koji su Vam na raspolaganju kako bi ispunili sve Vaše želje. Hum – gradić koji se naziva najmanjim gradom na svijetu zaista je grad koji ima svega dvadesetak stanovnika te nijedna kuća nije sagrađena izvan njegovih zidina. Ovaj je gradić najpoznatiji po Aleji glagoljaša. U neposrednoj blizini Huma nalaze se Kotli, malo mjesto kroz koje teče rijeka Mirna padajući u slapovima. Po kotlastim udubinama koje Mirna dubi u stijenama selo je dobilo ime (kratki oblik množine imenice "kotal", u mjesnom hrv. narječju za "kotao"). Na popisu stanovništva iz 2001. godine mjesto je imalo samo jednog stanovnika.

Vrlo poznate Istarske toplice smještene na području Motovuna posjećuju gosti koji su smješteni u hotelima, apartmanima, vilama i kućama za odmor na području cijele Istre. Motovun svojim posebnim izgledom očarava sve posjetitelje dok pravi gurmani uživaju u tjestenini i raznim specijalitetima spravljenih od tartufa.
Za sve ljubitelje netaknute prirode Istra je pravi raj. Na ovome su se području smjestile predivne spilje i jame koje nudimo u jednodnevnim izletima. Spilja MRAMORNICA pravi dragulj istarskog podzemlja, smjestila se na području Brtonigle. Na ovome području, daleko od ljetnih gužvi, prometa smjestile su se brojne kuće za odmor. Vile sa bazenima u malenim selima gdje se čuju samo cvrkuti ptica, gdje Vas bude zrake sunca zasigurno su mjesto za odmor.