Događanja u Istri

ROVINJ - ROVIGNO - PHOTO DAYS - Rovinj Photodays najveći je festival fotografije u Hrvatskoj. Festivalske aktivnosti uključuju organizaciju godišnjeg natječaja, putujućih izložbi tijekom godine u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama te organizaciju završnice festivala, u lipnju u Rovinju. Tijekom dosadašnjih izdanja, u sklopu službenog programa festivala, prikazani su radovi domaćih i svjetskih majstora fotografije. Festival svim posjetiteljima pruža prijateljsko okruženje, mnoštvo otvorenih sadržaja bez ograničenog sudjelovanja i bez ulaznica, mogućnosti za razgledanje raznovrsnih izložbi u zatvorenim, galerijskim prostorima i na otvorenom - u centru grada Rovinja. Ovo je prava prilika za sve ljubitelje fotografije da se upoznaju, druže i iskuse nešto novo.

ROVINJ – ROVIGNO- DOLCE VITA VINTAGE FESTIVAL – posvećen mediteranskoj odnosno vintage retro kulturi 50-ih i 60-ih, te ju slavi u svim njenim oblicima: glazbi i plesu, hrani, filmu, modi i dizajnu. Poznat po ikonama poput Sofije Loren, Marcella Mastroiannija, Belmonda, Brigitte Bardot, Fellinija, Godara i drugih. U sklopu ovog festivala nudimo smještaj u apartmanima koji se nalaze u centru grada kako bi bili što bliže mjestu događanja.

06-2016 SVETVINČENAT – SANVINCENTI - Pučka fešta „Ivanja“ i izbor „Naj koze Istre“, životinje koja je zaštitni znak istarske županije i kao takva nalazi se na grbu RH. Ove se godine obilježava petnaesto održavanje ove pučke fešte odnosno neobičog izbora za MISS KOZE ISTRE. Iz godine u godinu Svetvinčenat broji sve veći broj posjetitelja na dan održavanja „IVANJE“. Bogati kulturno-glazbeni program započinje ujutro od 10:00 sat te traje duboko u noć. Smještaj u apartmanima i kućama za odmor moguć je u Svetvinčentu i u njegovoj okolici.

06-2016 ROVINJ – ROVIGNO SALSA FESTIVAL – cijeli grad pleše u ritmu salse. Svake godine brojni profesionalci dolaze u Rovinj kako bi prenijeli svou ljubav i znanje o salsi svima koji vole plesati. Ovaj se festival održava na više lokacija: u centru grada, u resortu Amarin, plažama, u dvorani tvornice duhana.. Dođite i osjetite čaroliju ovoga plesa.

06-2016 ROVINJ – ROVIGNO – Večeri ribarske tradicije – Predivna večer u kojoj posjetitelji mogu vidjeti i bar nakratko osjetiti i doživjeti način života pravih rovinjskih ribara. Ova manifestacija započinje izgradnjom rovinjske batane – poznate rovinjske barke (čamca) i traje sve do njenog završetka odnosno završetka ljetne turističke sezone. Uživajte u bogatom zabavnom programu uz tradicionalnu glazbu i gastro ponudu. Nudimo Vam brojne smještajne kapacitete na području Rovinja i šire okolice.

06-2016 SVETVINČENAT – SANVINCENTI - Festival plesa i neverbalnog kazališta koji se svake godine održava u mjestu Svetvinčenat, jedini je ljetni plesni festival u Hrvatskoj. Ovaj se festival definirao kao jedna od najzanimljivijih i kao takvih najposjećenijih manifestacija u regiji a održava se na četiri lokacije u Svetvinčentu. Kvaliteta ovog Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH, 2009. predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events“. Iste godine strukovna udruga plesnih umjetnika, UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu "ZLATNA KOZA – CAPRA D'ORO". Festivaj plesa poznat je kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike od koje veliki broj za svoj boravak odabire naše vile i apartmane u Svetvinčentu.

07-2016  – MOTOVUN – MONTONA FILM FESTIVAL proslavio je istoimeni gradić kako na europskoj tako i na svjetskoj razini. Brojni posjetitelji borave u ovom gradiću punih pet dana i noći. Za brojne posjetitelje pripremili smo izbor soba, apartmana i kuća za odmor u neposrednoj blizini Motovuna. Filmovi se prikazuju na pet lokacija od kojih su neke u pravome kinu dok su druge ispod vedroga neba.

08-2016    SVETVINČENAT – SANVINCENTI Pučka fešta održava se u kaštelu Morosini-Grimani pod nazivom – VJEŠTICA MARE

Ova zanimljiva i veoma posječena manifestacija započinje legendom kako je sada već tako davne 1632. godine Mare Radolovich, tadašnja travarka iz Svetvinčenta bila optužena sa strane svojih sugrađana da je vještica i da je sklopila ugovor s vragom. Bez obzira što ih je sa svojim travama liječila, oni su ju jednoglasno osudili da gori na lomači u dvorištu kaštela Grimani-Morosini. Je li Mare doista spaljena ili se uspjela spasiti? Saznajte istinu i počastite se pravom pučkom gozbom uz smještaj u obližnjim apartmanima.

08  -2016  SVETVINČENAT – SANVINCENTI - SREDNJOVJEKOVNI FESTIVAL jedan je od najzanimljivijih događaja u ovome kraju gdje postoje brojni smještajni kapaciteti. Ovaj gradić sa svojim srednjovjekovnim kaštelom Morosini-Grimani, renesansnom placom i ložom izvrsna je kulisa za kreiranje ovakvoga događaja. Stotinjak kostimiranih vitezova, strelićara, konjanika, plemića i srednjovjekovnih dama okupljaju se kako bi što slikovitije prikazali gradić u svjetlu kakav je nekada bio. Posjetitelji imaju priliku posjetiti izložbu oružja pravih vitezova, srednjovjekovni sajam na kojem mogu upoznati stare zanate i vještine te kušati tradicionalna jela.

08 - 2016  ROVINJ – ROVIGNO – NOĆ SV. LOVRE – manifestacija koja cijelu gradsku jezgru pretvara u najromantičniju večer ovoga grada. Sa prigušenom rasvjetom, srcima osvjetljenim trgom te romantičnom glazbom i predstavom Rovinj naglašava svoj romantičan duh.

08  - 2016   ROVINJSKA NOĆ – LA NOTTE ROVIGNESE – održava se u mjesecu kolovozu te je najpopularnija glazbena manifestacija među svim stanovnicima Istre popraćena domaćim i stranim izvođačima. Ovo je jedina večer kada se u Rovinju može vidjeti spektakularan vatromet koji iz godine u godinu oduševljava kako strane tako i domaće posjetitelje. Nudimo Vam smještaj u apartmanima u središtu grada i njegovoj okolici kako bi bili što bliže ovoj poznatoj manifestaciji.

08  - 2016  JAKOVLJA – KANFANAR – pučka fešta Kanfanara održava se svake godine krajem mjeseca srpnja i traje četiri dana. Na ovoj je manifestaciji moguće vidjeti smotru volova i pobliže upoznati kulturu, običaje, autohtonu gastro ponudu Istre. Svake se godine održava natjecanje u izboru najljepšeg vola u sklopu kojeg se boduje težina životinje, poslušnost i brzina prilikom oranja i na posljetku njegova ljepota. Zanimljiva je demostracija pripremanja tradicionalne tjestenine koja se proizvodi u tvornici u Kanfanaru. Uz brojne štandove na kojima se nude i tradicionalna jela od mesa istarskog goveda organizira se i prodajna izložba istarskih suvenira. U večernjim satima započinje glazbeni program popraćen ponoćnim vatrometom. Na području Kanfanara nudimo Vam široku paletu privatnoga smještaja, od soba, apartmana i vila do malih obiteljskih hotela.

08  - 2016  BARTULJA – ŽMINJ – pučka fešta održava se svake godine zadnju subotu u mjesecu kolovozu. Bogata ponuda izvornih domaćih jela, slastica i brojnih rukotvorina popraćena brojnim pučkim igrama prava je prilika da upoznate običaje ovoga kraja. Žminj je grad u kojem se razvio poseban oblik istarskoga govora poznat pod nazivom žminjski-bezački. U njegovoj se okolici nalaze brojni agroturizmi, kuće za odmor i još mnogo toga vrijedno Vašeg posjeta.


10-2016  FEŠTA MLADEGA VINA u SVETVINČENTU – SANVINCENTI - Manifestacija na kojoj se kušaju brojna kvalitetna istarska vina uvijek popraćena poznatim glazbenim izvođačima bez dvojbe vrijedna je posjeta. Svoje vino ovdje izlažu brojni vinari iz Rovinja, Brtonigle, Momjana, Grožnjana i drugih mjesta Istre. Pozivamo Vas na ovaj događaj i nudimo Vam smještaj u apartmanima i kućama za odmor koje se nalaze u neposrednoj blizini mjesta.
Croatia summer Salsa Festival in Rovinj - every june - start of july