Aktivan odmor u Istri

Došli ste na odmor u Istru, odabrali svoj tip smještaja i želite se zabaviti? Na području Istre postoje broja mjesta koja nude za svakoga ponešto. Na odmor ste s obiteljji ili prijateljima, ili ste došli na svoj odmor sami - pogledajte čega sve na području Istre ima i odaberite gdje želite provesti svoj aktivni odmor u Istri!
Zabava na vodi:
Prvi zabavni park na vodi u Istri, Aquapark Istralandia, smjestio se između Novigrada (Cittanova) i Brtonigle (Verteneglio). Na svojim predivnim bazenima i zanimljivim toboganima nudi nezaboravne doživljaje i puno adrenalina. Istralandia se može pohvaliti najvećim bazenom u ovom dijelu Europe koji ima umjetne valove na kojima se može plutati na zračnim gumenjacima, surfati i naravno plivati. No nije sva ponuda bazirana samo na bazenima. Postoje brojni zabavni sadržaji za djecu i odrasle te nude zabavu i kada niste u bazenima. Posjetite ovaj zanimljivi zabavni park na vodi i ponesite sa sobom odmor pun zabave!

Adrenalinski parkovi:
U Istri postoje dva veća adrenalinska parka u kojima se mogu zabaviti odrasli ali i oni najmlađi. Adrenalinski parkovi nude Vam odmor pun avanture i zabave za cijelu obitelj. Najveći adrenalinski park u Istri nalazi se u blizini mjesta Barban točnije u Glavanima. Sastoji se od brojnih izazova gdje Vas na nekoliko obojanih ruta očekuje preispitivanje granica vlastitih mogućnosti i sposobnosti. Adrenalinski park na sjeveru Istre nalazi se u Umagu (Umago) te se sastoji od nekoliko visećih staza smještenih u šumi koje su prilagođene svim uzrastima. Odlična zabava za cijelu obitelj je zagarantirana!

Zip line:
Prava prilika za adrensku zabavu koju nećete tako lako zaboraviti je Zip line u Pazinu. Smješten iznad čarobne Pazinske jame što daje još veću dozu adrenalina i znatiželje. Ovo je zabava koju nikako ne smijete propustiti ukoliko boravite u našoj Istri.

PAINTBALL:
Želite da Vaš odmor bude malo drugačiji? Imamo zanimljivu i definitivno uzbudljivu igru koja će Vas pokrenuti. Paintball je odličan izbor za sve vas koji se želite zabaviti u prirodnom okruženju sa svojim prijateljima ili članivima obitelji. Painball možete naći na raznim lokacijama u Istri.

Vožnja turističkim vlakićem za cijelu obitelj:
Upustite se u jedinstveno iskustvo vožnje turističkim vlakićem pod nazivom Parenzana Train. Vozit će Vas kroz tunele i viadukte koji su ujedno putevi povijesne Parenzane. Predivni krajolici, mirisi i okusi koji Vas očekuju samo su dio koji ćete zauvijek pamtiti. Vožnja prekrasnim mjestima unutrašnje Istre na relaciji Vižinada -Motovun - Vižinada biti će obogaćena degustacijom autohtonih jela i pića poput vina Malvazije, pršuta i sira.

Polupodmornice i glassboat:
Pripremite se na iskustvo koje ćete zauvijek pamtiti. Zanimljiva atrakcija za cijelu obitelj očekuje vas u Rovinju, Poreču, Fažani, Medulinu i Rapcu. Polupodmornice Vam nude dnevno ili noćno razgledavanje i istraživanje istarskog podmorja gdje ćete pobliže upoznati floru i faunu.

Jedinstveni tematski park u blizini mjesta Balle - Valle:
Novi i jedinstveni tematski park u Istri s aromatičnim mediteranskim biljem u prostranom arboretumu Histria Aromatica smjestio se nedaleko od mjesta Bale-Valle. Nudi Vam jedinstven boravak u okruženju aromatičnih biljaka.

Dinopark Funtana u blizini Vrsara i Poreča:
Dinosauri, stvorenja koja su milijunima godina vladala zemljom prava su inspiracija teme ovoga zabavnog parka za sve one koji žele otputovati u daleku prošlost među dinosaure. Ukoliko se nalazite u Istri, u blizini turističkih središta Poreča, Vrsara ili Rovinja, tada imate mogućnost doživjeti vizualno i akustično kako su izgledali dinosauri. Na području poluotoka Istre pronađeni su brojni ostaci dinosaura (najpoznatiji su oni na području Nacionalnoga Parka Brijuni).

Istra Vas poziva da probudite svoja osjetila i doživite nešto novo boraveći u prostranom parku s mediteranskim biljem, istražite podmorje polu podmornicama ili pak otputujte u prošlost među dinosaure...